Zwarte balken op tv scherm

Het klinkt misschien als een wat simpele vraag maar toch is het een vraag die we de laatste tijd meerdere malen gesteld kregen. Vandaar dat ik in dit artikel kort uit wil leggen waarom je op een TV met een 16:beeldverhouding nog steeds zwarte balken tegen kunt komen. Weet niet wat ik verkeerd gedaan heb, maar ineens heb ik zwarte balken boven en onderaan het scherm op alle zenders, maar niet op Netflix. Volgens mij had ik eerst wel volledig scherm.

Steeds vaker heb ik bij reclame op de commerciele zenders last van zwarte balken boven en onder het beeld. Meer resultaten van ziggoforum.

Op een breedbeeld- tv heeft u bij een normale televisie-uitzending nooit zwarte balken boven en onder het beeld. Maar als ik mijn computer aansluit dan krijg ik overal zwarte balken aan alle kanten, voorheen had ik aan mijn pc een 21. Als ik hem met HDMI verbind krijg ik zwarte balken aan alle kanten. Nu ik er aan denk, ik met mijn tv ook wel eens zwarte balken gehad door hdmi. Irritante zwarte balken , Telenet Digital TV.

Pas geleden heb ik een LCD-breedbeeld TV aangeschaft (een JVC LT-32X70). Ik heb al vanalles geprobeer wie kan me. Het hoort toch zo te zijn, dat breedbeeld TV het hele scherm vult? Anamorphic 35:zal en deel van je TV scherm opvulen, maar ook niet 1.

Die zwarte balken horen dus zo, zo zie de film zoals hij is opgenomen. Neem ik een programma of film op en speel die dan weer af via HDMI heb ik boven en onder een zwarte balk en is het beeld dus inelkaar gedrukt, zeg maar bolle. Maar opnemen van een tv zender blijft een scherm met zwarte balken evenals het gewoon kijken van een tv zender via de recorder.

De balk loopt door tot ongeveer tweederde van het beeld. Bij dit voorbeeld maakte ik de . Met Blu-ray heeft men besloten de films zo origineel mogelijk te tonen, frames per seconde en 2. Heb van de week een nieuwe plasma tv gekocht. Als ik er een film op afspeel dan krijg ik benen en boven zwarte balken omdat de film niet in 16:is geschoten. Ik wil bijv niet dat de balken inbranden en voor altijd zichtbaar zijn tijdens het tv kijken. Ja het kan hoor het is al een tijd geleden dat ik in die menu nog geweest ben en anders moest ik mijn Tv nog opzetten en zoeken en ik was te lui.

Boyette volgens mij is dat wel goe breedbeeld is waarschijnlijk breder dan een tablet scherm. Het gebeurt ook met een Android tv box. Hier wordt een normale 4:uitzending op een 4:tv bekeken, niets aan de hand en weinig over te vertellen. Nu wordt er een breedbeeld uitzending getoond op een normale tv. Dat zorgt voor zwarte balken aan de boven- en onderkant, en daardoor is er effectief minder beeld te zien.

Deze zwarte balken komen door de breedte-hoogteverhouding waarin de serie of film is opgenomen. Als je dergelijke balken ziet, betekent dit dat de titel is opgenomen in een breedte-hoogteverhouding die niet precies op je scherm past. Sommige titels worden bijvoorbeeld opgenomen in een bredere indeling dan je . Sinds een aantal maanden heb ik een zichtbare zwarte balk in mijn scherm.

Zwarte balk zichtbaar, lijkt op schaduw, dim module kapot? Als het scherm gekleurd is is het een heel klein beetje zichtbaar, je ziet het vooral op zwart. Iemand enig idee wat dit kan zijn?